28 Ekim 2013 Pazartesi




























13 yorum:

  1. askeri tankı tüfeği polisi nutukları marşları balonları nutukları şiirleri! baloları frakları
    son model herbirşeyleri olan köşklerde villalarda anıt-tapınaklarda ağlak ve resmi cümlelerle kutsanan bir cumhuriyet. yaşasın mı yaşasın ama cumhur nerede...?

    YanıtlaSil
  2. Cumhuriyet düşmanlarının tüm yaptıklarını Cumhuriyete mal etmek nasıl bir salaklıktır.....Demogojinin bile bir ahlak sınırı olur....

    YanıtlaSil
  3. ABD ve Gülen merkezli olarak ulusal değerlerin içeriğinin boşaltılması için propaganda yürütülmektedir, uzun zamandır. AKP de bu propagandanın arkasından basın destekli olarak sınıfsal temelden koparılarak tartışılır kılınan değerler tek tek gündeme getirilmekte ve çuvallanıp bir kenara konmaktadır. Sosyalistlerinde yaşadıklarını, çektiklerinin müsebbibi olarak sistemi aramak yerine hedefini şaşırmış olarak ortalıkta önüne atılan sorunla boğuşmakla vakit öldürmektedir. Şimdi SSCB de yaşanan tün katliamların, suçların sorumlusu sosyalizmdir diyebilirmiyiz? Yada Marksizmin insanlık düşmanı politikaları nedeniyle sosyalist ülkelerde insanlar bu kadar çok acı çekmiş diyebilirmiyiz?.

    YanıtlaSil
  4. Osmanlı hanedanlığı yıkılmış, hilafet kaldırılmış ve yerine laik bir cumhuriyet kurulmuştur. Yaptıkları devrimleri saymıyorum. Sınıf temeli itibarı ile kimse halk iktidarından bahsetmiyor. Bugün Küba dışında tüm dünyada kapitalist sistemle yönetiliyor. Türkiyede buna dahil. Kurtuluş savaşı ve sonrası yaşanan bir devrimdir ve niteliği burjuva devrimidir. Bir kere olayları sınıfsal temelinde değerlendirmek zorundayız. Dünyanın ilk ulusal kurtuluş savaşıdır. bUNU KİM RET EDEBİLİR. Edebilirsin ama Küba ve Latin Amerika Sosyalistleri, Kuzey Afrika Devrimcileri Mustafa Kemal'i ve mücadelesini örnek aldıklarını söylüyorlar bugün dahi ve bizim sosyalistlerin bu değerlendirmelerine şaşıyorlar. Tarih içindeki olguları yerli yerine koymak gerekir. Cumhuriyet sonrasında yaşanan acıları hiç unutmadan geleceği inşaa etmek gerekir. Kazanımları daha ileriye götürmek ilericilerin görevidir. Burjuvazi iktidarı ele geçirdiği anda toplumcu, ilerici misyonu biter. Bizim mücadelemiz burjuvaziyledir. Burjuvazi iktidarını korumak amacıyla tehlike gördüğü tüm güçleri devlet olanakları ile bertaraf etmiştir, edecektir. Sınıfı unutup, kazanımlarla uğraşmak yolunu şaşırmaktan başka şey değildir.

    YanıtlaSil
  5. Elmalarla armutlar toplanmış sonuç olarak. Ortaçağ kafasının Cumhuriyet ve çağdaşlaşma düşmanlığının kuyruğuna takılıp gidilmiş!

    YanıtlaSil
  6. yaşasın hilafet ve padişahlık diyorsunuz yani....
    ah komik çocuklar sizi, ah siyasetbilmezler, ah marksizm'i bilmeyen ama marksist geçinenler...
    bu kadar meczupluk kolay değil elbet. bu kadar cehalet...

    YanıtlaSil
  7. Devletle hükümeti birbirinden ayıracak zeka olmayınca böyle oluyor demek ki

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. iyi de bunun cumhuriyetle alakası yok ki...bizim vatandaşın kalitesinin düşük olmasıyla ilgisi var...cumhuriyetin bir suçu yok yani...dünyanın en iyi yönetim biçimini de koysan bunlar olacak...hem böyle olaylar olduğunda ne diyoruz biz? burası Türkiye diyoruz...burası cumhuriyet demiyoruz...

    YanıtlaSil
  10. teşekkürler, çok gerçekçi bir bakıştı

    YanıtlaSil
  11. AKP yaptırmış sanki bu sayfayı. Bu kadar sığ ve önyargılı ancak Akepeliler zannederdim, yanılmışım. Bu menderes döllerinin yaptıklarını Cumhuriyet'e mal etmek ahmaklıktır.

    YanıtlaSil
  12. Cumhuriyet değerleri ile Cumhuriyet'in kanını emen komprador burjuvazinin ve tetikçilerinin icraatlarını karıştırmak aymazlıktan öte bir şey değildir.

    YanıtlaSil
  13. Bu katliamları, anti-demokratik uygulamaları yapanlar hiç de monarşi gelsin çabasında değillerdi. Cumhuriyet yönetiminde de gayet kolay tahakküm, eşitsizlik, farklı kimlikleri imha yapabilirsin, hani ilk defa mı duyuyorsunuz bunları?. Cumhuriyet tek başına işte yukarıdaki gibi oluyor; ancak gelişmiş bir demokrasi ile, farklı kimliklere, dillerine, seninle alakasız yaşam biçimlerine anayasal güvence verirsen, onların korunması sağlanırsa eli yüzü düzgün bir şey çıkar. Sanırsınız devletin eli tertemiz, birkaç tek tük "tatsızlık" yaşatan insan var, e onlar da işte cumhuriyetçi değil de ondan. Konunun devletin kuruluşundan beri hem de "cumhuriyetçi" diyenlerin de ırkçı, şovenist, başkasının varlığını tanımayan, monist bir toplum hayalindeki kişiler olmasıyla alakası hiç yok canım!

    YanıtlaSil